KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

AUG
24

Ryanair: A szigorítás minden  november 1 utáni utazásra vonatkozik.A kis kéziipoggyász mérete 40 x 20 x 25 cm-re nő. Aki nem vett elsőbbségi beszállást, az csak ezt vihti fel a fedélzetre. Bevezetik a díjköteles  max 10 kg -s poggyászt, de ezt fel kell adni. Aki szeptember 1 előtt vette meg a jegyét, és nincs elsőbbségi beszállása, annak felajánlja ingyen a 10 kg-s feladandó poggyászt a nagyobb kézipoggyász helyett a légitársaság. A kapunál, aki nem vett elsőbbségi beszállást,  25 GBP dijat fizet a nagyobb kézipoggyászért, azt elveszik és a feladott poggyászokkal kapja vissza. Aki elsőbbségi beszállást vásárol, az továbbra is egy kicsi és egy nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre vihet. Járatonként max 95 utas vehet elsőbbségi beszállást.

Wizzair:  Azonnali hatállyal: 1 db max 55 x 40 x 23 cm-es kézipoggyásza lehet minden utasnak aki nem vásárolt elsőbbségi beszállást, de ezt a poggyászfeladásnál fel kell adni - igaz ez ingyenes.  Továbbra is felvihető a 40 x 30 x 18 cm-es kézipoggyász.  

Megosztom a FaceBook-on!

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!