KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

ÁPR
30

Eddig azok mentesültek hazatérés után a karanténkötelezettségek alól, akik hiteltérdemlően igazolták, hogy 6 hónapon belül átestek a COVID fertőzésen. A  négymillió oltott elérését követően karanténkötelezettség nélkül lehet bejönni az országba védettségi igazolással. (azaz az oltotakkal is kibővül a kör)   Ez vonatkozik majd a hazatérő magyarokra, illetve a kölcsönösen elismert védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre is. A határzárat még nem oldják fel.

 
MÁRC
26
Március 28-tól Ferihegyen az alábbi változások lesznek: A Budapest Airport újranyitja a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér korábban lezárt utasforgalmi területeit.
  • Újra megnyílik a 2A Terminálon az utasfelvétel, a 2A érkezési csarnok és az 1. utasmóló.
  • Az utasbiztonsági ellenőrzés a 2A és a 2B Terminálon is elérhető lesz.

Érkezés és tranzit:

  • A Schengenből érkező utasok ellenőrzése az 1. utasmólón zajlik.
  • A Schengenen kívüli területről, vagy Európai Unión kívüli schengeni országból érkező utasok a 2B Terminálon és a B oldali utasmólón esnek át az ellenőrzésen.
  • A schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2A Terminálon, az 1. mólón és a B utasmólón kapnak helyet.
  • A nem-schengeni országba tartó járatok beszállókapui a 2B Terminálon és a B oldali utasmólón találhatók.

A Budapest Airport arra kéri az utasokat, hogy az aktuális információkért induláskor figyeljék a repülőtér utastájékoztató rendszereit. A hatályos belépési szabályok értelmében a schengeni országokból érkező utasok is dokumentumellenőrzésen esnek át, amely megnövekedett várakozási időt eredményezhet.

 
MÁRC
19

2021 május 14-től szabadon utazhatnak Görögországban azok a túristák, akik  vagy megkapták a vakcinát (oltástípistól függően a 2. oltást is),  vagy rendelkeznek antitestekkel,  vagy negatív a koronavírustesztjet mutatnak be. A turistákat ugyanakkor véletlenszerűen tesztelni is fogják. Görögország elfogadja az EU-ban nem jóváhagyott vakcinákat is, igy az orosz és a kinai oltást is. .

 
MÁRC
17

2021 március 16-től új -Covid19 és karantén - elemekkel bővültek útlemondási és betegséhg baleset poggyászbiztositásaink. (részletesen lásd a BIZTOSÍTÁSOK menü pont alatt https://www.hunair.hu/index.php/biztositasok )

1. Útlemondási biztosítás

A 2021 március 16 után kötött  Aegon útlemondási biztosítások kiegészíthetők Z1záradékkal amely a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülést, mint biztosítási eseményt.

Így ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt,  számíthat a biztosító segítségére.

Az útlemondási biztosítás  Z1 kiegészitéssel kötött  ára: a repülőjegy árának  4,5%

2. Betegség baleset poggyászbiztosítás:

A 2021 március 16 után kötött  Aegon Compass betegség, baleset poggyászbiztosításai tartalmazzák a Covid-19 fertőzésből (megbetegedés) adódó kockázatokat is, a választott csomagtól függően az alábbi limitek erejéig megtérítjük a sürgősségi orvosi kezelés és beteg-hazaszállítás költségeit.
Compass Exclusive csomag esetében 30.000.000 Ft mértékéig
Compass Extra csomag esetében 20.000.000 Ft mértékéig
Compass Basic csomag esetében 10.000.000 Ft mértékéig

külön díj megfizetése ellenében választható Covid-19 kiegészítő biztosítási csomagot az alábbi kockázatokra:
- Járványügyi vészhelyzet miatt beálló, azonnali hazautazással kapcsolatos költségek 150.000 Ft/biztosított összeggel
-  Karantén-intézkedések miatti többletköltség megtérítése 150.000 Ft/biztosított összeggel
-  Utazásképtelenségre vonatkozó fedezet (még az indulást megelőzően Covid megbetegedés, vagy hatósági karanténba kerülés miatt) 150.000 Ft/biztosított összeggel

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!