KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

DEC
15

Ünnepi nyitva tartás:

dec 18 - 21  09.00 -17.00 óra

dec 23          09.00 - 12.00 óra

dec 27 - 29  10.00 - 16.000 óra

 

 
SZEP
06

Szigorodnak a poggyászszabályok .

Ryanair: november 1-től minden utasra vonatkozóan:

A fedélzetre csak a 35 x 20 x 20 cm-es kézipoggyász vihető fel. Az eddigi ingyenes 55 x 40 x20 cm*-es kézipoggyász a november 1-től csak az elsőbbségi beszállást vásárolt utasok esetében vihetők a fedélzetre, a többiektől a gépre való beszállitáskor elveszik és a poggyásztérbe teszik. Aki nem adja oda, attól megtagadják az utazást és nem téritik vissza a repülőjegy árát. A szabály a korábban megvásárolt jegyek esetében is érvényes!   Megszűnik a 15 kg-s feladható poggyász és egységesen 20 kg-s lesz, ennek ára csökken. 

Wizzair:  október 29-től

 

A fedélzetre ingyenesen vihető  kézipoggyász mérete: 55 x 40 x 25 cm-re változik (a korábbi fizetős kézipoggyász ingyenessé válik, de csökken a mérete!!). Amennyiben túl sok a fedélzeti csomag, a kapunál szintén elveszik és a poggyásztáérbe helyezik a kézipoggyászt.   A feladható poggyász korábbi  23 kg-s súlya 20 kg-sra csökkan.   A kötelező online check in elkészési lehetőségét az eddigi  30 napról 2 napra csökkenti a légitársaság alap esetben.

 

 

 

 

 

 
AUG
15

Október 31-től kedden és szombaton indul a Wizzair Budapest és Agadir közötti járata. Jegyek már kaphatók irodánkban.

 
AUG
10

Magyar állampolgárok - 32  további nemzet polgáraival -  azonnali hatállyal vizummentsen utazhatnak Qatarba, amennyiben útlvelük a belépéstől számitott 6 hónapig érvényes és oda-vissza úti repülőjeggyel rendelekznek. Belépéskor a határon "vizum mentesitő okmányt"  (visa waiver) kapnak, amely 180 napig érvényes és többszöri egyenként maximum 90 napos tartózkodást tesz lehetővé. 

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!