KAPCSOLAT

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

AUG
15

Október 31-től kedden és szombaton indul a Wizzair Budapest és Agadir közötti járata. Jegyek már kaphatók irodánkban.

 
AUG
10

Magyar állampolgárok - 32  további nemzet polgáraival -  azonnali hatállyal vizummentsen utazhatnak Qatarba, amennyiben útlvelük a belépéstől számitott 6 hónapig érvényes és oda-vissza úti repülőjeggyel rendelekznek. Belépéskor a határon "vizum mentesitő okmányt"  (visa waiver) kapnak, amely 180 napig érvényes és többszöri egyenként maximum 90 napos tartózkodást tesz lehetővé. 

 
JÚL
10

A LOT 2018 május 3-án  inditja Budapest - New York - Budapest közvetlen járatát és május 5-én Budapest - Chicago - Budapest járat. A New Yorki járat heti négyszer: hétfőn, csütörtökön, pénteken és vasárnap, mig a Chicagoi járat heti kétszer kedden és szombaton fog közlekedni.  

 
JÚL
06

Felfüggesztette a laptop tilalmat az USA az Abu Dzabiból, Dubaiból,  Istambulból és Dohából az USÁ-ba induló légijáratok esetében. A többi reptér vonatkozásában marad a tilalom változatlanul:

Az USA és az Egyesült Királyság azonnali hatállyal megtiltotta, hogy az alábbi repülőterekről, illetve országokból induló és az USA és/vagy Az Egyesült Királyság területére közlekedő légijáratok fedélzetére a kisebb mobil telefonon kivül bármilyen elektronikus eszközt felvigyenek, beleértve többek között au i-pad-t, a laptopot, a tabletet.  Az USA a megadott repülőtérekről az USÁ-ba induló közvetlen járatokra vonatkoztatja a tiltást, mig a Nagy Britannia a megadott országok minden az Egyesült Királyságba induló közvetlen járatátára, függetlenül attól, melyik repülőtérről indul.

USA:   Jordánia/ Amman, Egyiptom/Kairo, , Szaudi Arábia/Rijad, Jiddah, Kuwait/Kuwait, Marokkó/Casdblanca

UK: Jordania, Egyiptom, Törökország, Szaudi Arábia, Tunézia, Libanon.  

 Ez a rendelkezes MAR ERVENYBEN VAN es vonatkozik a már kiallitott jegyekre is.

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!