KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

NOV
19

ABritish Airways, a Lufthansa csoport tagjai után 2015 decemebre 1-től a 2016 január 26 után induló járatokra vonatkozóan régiónként  fokozatosan a KLM is bevezeti, hogy az az utas amelyik az indulás előtt 30 napnál korábban szeretné a gép fedélzetén az ülőhelyét lefoglalni ezt szakaszonkén 20 Euro ellenében teheti meg. Legleőször az ázsiai, a latin-amerikai és karibi útvonalakon jelenik meg a dij, ezt fogja követni Európa. A dij bevezetését a teljes útvonalhálózatra 2016.év végéig  befejezik.  

 
AUG
23

Japán legyőzésének 70. évfordulójára rendezett kinai második világháborús megemlékezések miatt, a Kínába utazók fokozott biztonsági ellenőrzésre számíthatnak  augusztus 20 - szeptember 10 között.

 
AUG
07

Kanada -  az USA mintájára - a Kanadába vizummentességet élvezők számára 2015. augusztus 1-i hatállyal bevezette az elektronikus utazási engedélyt (Electronic Travel Authorisation / Autorisation de voyage électronique, röviden eTA). Az eTA 2015 augusztus 1-től opcionálisan megkérhető, de 2016 március 15-től a regisztráció kötelező, annak hinyában a belépést a kanadai bevándolási tisztviselők megtagadják.

Az 5 évig vagy az útlevél lejártáig érvényes engedélyt az interneten lehet 7 kanadai dolláros díj ellenében igényelni. A kanadai hatóság a rendelkezésére álló információk alapján megtagadhatja az engedély kiadását, ha a kérelmezőt korábban például kiutasították Kanadából, vagy elutasították a menekültkérelmét.

Fontos hansúlyozni, hogy az eTA megléte önmagában nem biztosít belépési jogot! A határellenőrzést végző kanadai hatóság továbbra is  ugyanúgy kérheti a beutazó magyar állampolgároktól a kiindulás országához történő kötődésének, illetve a tervezett kanadai beutazása céljának és körülményeinek bemutatását.

 
JÚL
06

A Vatikáni Múzeumok és az Austrian Airlines, a Swiss és a Brussels Airlines között létrejött megállapodás alapján, azok a látogatók, akik bemutatják a 7 napnál nem régebbi Austrian, Swiss vagy Brussels Airlines beszállókártyájukat, a 19 EURO-s belépő jegy helyett 13 EURO-t fizetnek. Ezenkívül, tehetik mindezt soron kivül, ami a vatikáni sorokat ismerve igen csábító ajánlat. Továbbá, a Vatikáni Múzeumok ingyen DVD-vel ( "Art and Faith - Művészet és hit) kedveskednek az ajánlalatot igénybevevőknek. 

 

 
JÚN
01

Hét csendes-óceáni és karibi országgal  - Trinidad és Tobago, Dominika, Grenada, Saint Lucia, Saint Vincent és Grenadine-szigetek, Szamoa és Vanuatu -   írt alá csütörtökön megállapodást a vízumkönnyítésről az Európai Unió.  A megállapodás szerint - amely azonnal hatálybalépett -  a felsoroltak  polgárai rövid, 90 napot meg nem haladó időre  vízummentesen beutazhatnak a schengeni övezet országaiba. Az egyezmények a viszonosság elvén alapulnak, vagyis az uniós polgárok mától szintén vízum nélkül utazhatnak ezekbe az országokba.  Az Egyesült Királyság és Írország nem része a schengeni zónának, így ebbe a két uniós tagállamra a vízumkönnyítés sem vonatkozik.

 
MÁRC
17

Május 1-jétől új járatot indít az Air China  - Aribus A330-as gépekkel -  Peking, Minszk és Budapest között. A járatok  Pekingből hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap helyi idő szerint 13 órakor indulnak,  Minszkben leszállnak, majd helyi időben  19.40-kor érkeznek Budapestre. A visszaúton Budapestről helyi időben 21.10 órakor indulnak és leszállás nélkül helyi időben  másnap 12.40 órakor érkeznek Pekingbe. A Minszk - Budapest szakaszon fizető utast nem vehetnek fel.

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!