KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

NOV
29

Beutazási szigoritás az alábbi országokból: A koronavírus járvány által különösen veszélyeztetett államok

1. Botswanai Köztársaság 2. Dél-afrikai Köztársaság 3. Szváziföldi (Eswatini) Királyság 4. Lesothói Királyság 5. Mozambiki Köztársaság 6. Namíbiai Köztársaság 7. Zimbabwei Köztársaság

Fentebb felsorolt országokból nem magyar állampolgár nem léphet be Magyarországra, kivéve, ha erre külön engedélyt kap.  magyar állampolgár hazatérhet 14 napos karantén mellett, amelyet -  fő szabályként  - PCR teszttel sem lehet előbb elhagyni. 

 
NOV
29
Az új Covid variáns miatt az izraeli kormány a következő intézkedéseket hozta, melyek ma éjféltől, 2021 November 28. 24:00 lépnek hatályba:
Külföldi állampolgárok NEM léphetnek be Izraelbe. Kivétel különleges esetekben az "Exception Committee" előzetes engedélyével.
Izraeli állampolgárok, tartózkodási engedéllyel, valamint különleges belépési engedéllyel rendelkezők érkezéskor PCR teszten vesznek részt és legalább 3 napig ( beoltottak és gyógyultak, legalább 7 napig a nem oltottak) karanténban kell maradniuk, amit a második, negatív PCR teszt oldhat fel
 
NOV
23

2021 november 22-től december 13-ig nem lehet túrizmus céljából Ausztriába beutazni. A hivatalos célú beutazásokat is szigorították.

 
NOV
09
Nagy-Britanniából mostantól elfogadják beutazásra azokat a vakcinákat is, amiket meg lehet találni az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti listáján, így a Magyarországon használt Sinopharmot is.
A hivatalos kormányzati oldalon https://www.gov.uk/guidance/countries-with-approved-covid-19-vaccination-programmes-and-proof-of-vaccination#history  publikált közlemény szerint a listán szereplő oltásokat november 22-től, hajnali négy órától fogják elfogadni.
A Sinopharm mellett a Sinovac- és a Covaxin oltásokkal is lehet Nagy-Britanniába utazni november 22-től, az AstraZeneca, Pfizer–BioNTech, Moderna és Janssen oltásait eddig is elfogadták. A Szputnyik nem szerepel a listán.
 
 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!