KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

OKT
29

Az Európai Bizottság és Nagy-Britannia megállapodtak abban, hogy az Eu tagállamok a Nagy-Britaniában kiállitott védettségi igazolásokat az EU-s igazolásokkal egyenértkűként kezeli, illetve Nagy-Britannia elfogadja az EU-s COVID igazolásokat.

Ugyanilyen kölcsönös elfogadási megállapodás született az EU és Örményország között is.

 
OKT
22

 

2021 okt 21-től  nem szükséges a második PCR-teszt elvégzése érkezéskor, így a Magyarországról érkező utasok szabadon elhagyhatják a dubai repülőteret.

Az utasoknak mindössze egy, az indulás előtt legkorábban 72 órával elvégzett, negatív COVID-19‑PCR‑tesztigazolással kell rendelkezniük, melyet induláskor kell felmutatni, ez a 12. életévüket be nem töltött gyermekekre továbbra sem vonatkozik.

 
OKT
19
2021.október 25-én megjelent az Elnöki rendelet a  beutazási tilalom Európával szembeni feloldásáról.
 
Az USA 2021 november 8-i hatállyal engedélyezi a nem létfontosságú utazásokat  - légi és szárazföldi belépéssel -  az alábbi 2 feltétel egyidejű teljesülése esetén:
 
- csak teljes oltottsággal rendelkező utazók léphetenek be. Az elfogadott vakcinák az USA által jóváhagyott, valamint a WHO sűrgősségi eljárásában jóváhagyott vakcinák, tehát: Pfizer, Moderna, AstraZeneca és Sinopharm 2 oltás és Janssen 1 oltás. Az Eu-s igazolás elfogadott.
 
- A belépés előtti 72 órával levett negativ PCR teszt bemutatása. Angolnyelvű, útlevélszámmal ellátott igazolás szükséges.
 
 
 
OKT
13

Magyarország vörös kategóriába sorolás okt 11-től kezdődik és egyenlőre október 17-ig áll fenn. A magyar belépőknek vagy oltást, vagy negativ teszteredményt, vagy 6 hónapon belüli megbetegedést kell igazolniuk.

 
OKT
05

2021 okt 4-től azoknak, akik az EU gyógyszerfelügyelete által engedélyeztt (Phizer, Moderna, AtraZeneca, Jansen)  vakcinák teljes adagját megkapták, nem kell előzetesen tesztelniük a Nagy-Britanniába való beutazáskor. Kivétel ez alól, ha a beutazás előtt 14 napban piros kategópiába sorolt országban jártak.

 
OKT
01

A beutazáshoz 2021. szeptember 30-ig lehetett használni az Európai Unió területén kiállított személyi igazolványt, mint úti okmányt, 2021 október 1-től csak útlevéllel léphetünk majd be az Egyesült Királyság területére. Kivételt képeznek ez alól a letelepedett vagy előzetesen letelepedett státusszal rendelkezők, akik számára a belépést 2025. december 31-ig személyivel is lehetővé teszik. 

 

A Brexit-megállapodással összhangban a brit kormány 2021. január 1-jétől vízumrendszert vezetett be. Az uniós polgárok belépéséről szóló tájékoztató alapján a magyar beutazók továbbra is vízummentesen léphetnek be az Egyesült Királyság területére, amennyiben legfeljebb 6 hónapot töltenek el az országban.

 

Ugyankkor igazolni kell a belépéskor:

 

  • a látogatás célját,
  • el tudja tartani magát az utazása során,
  • szállást a tartózkodás időtartamára,
  • Visszaúti- vagy továbbúti menetjegyet,
  • látogatása végén valóban elhagyja majd az Egyesült Királyságot.  

További információ: https://www.hunair.hu/index.php/repulojegy/heti-ajanlatok/449-brexit-utani-belepesi-szabalyok

 

 

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!