KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

SZEP
29
Franciaország azokat a személyeket, akik a WHO által elismert Sinofarm, vagy Sinovac vakcinák két adagjának beadását követően harmadik oltásként felveszik az mRNS vakcinák egyikáét (Pfizer vagy Moderna), a 3. oltás beadását követő 7 naptól védettként ismeri el.  
Az elismerés nem vonatkozik azokra, akiknek az első két oltása Sputnyik V vakcinával történt.   
 
 
SZEP
21
Sajtóhírek szerint az USA felodja novembertől a EU-ra vonatkozó beutazási tilalmat, bizonyos feltételek teljesülése esetén. A hírek egyenlőre  tervezett intézkedésekről szólnak, amelyek pontosítására valószínűleg a későbbiekben megjelenő, a jelenleg érvényben lévő belépést tiltó Elnöki rendelet módosításakor kerül sor.
 
Amit tudunk:
A Fehérház COVID-19 törzsének vezetője, Jeff Zients bejelentette, hogy az USA meg fogja szűntetni a beutazási tilalmat a teljes oltottsággal rendelkezők esetében. 
A korlátozás feloldását novemberre tervezik.
Azt, hogy melyik oltóanyagokat fogják elfogadni, később teszik közzé.
Az elfogadott oltások mellett továbbra is a belépés feltétele lesz a belépéstől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt eredmény bemutatása.
 
Amit nem tudunk:
Az oltással bármi okból nem rendelkezőkre, vagy nem elfogadott vakcinával rendelkezőkre milyen szabályok fognak vonatkozni.
Pontosan melyik naptól lép életbe a feloldás.
Pontosan melyik vakcinákat fogják elfogadni.
 
SZEP
20
 Október 4-től megszűnik a jelenlegi országbesorolás és csak  a vörös kategória marad meg. Október 4-től azok az oltottak, akiket az Eu és/vagy az USA által elismert vakcinával oltottak be és az utolsó dózist követően eltelt 14 nap, és  nem vörös kategóriába sorolt országból érkeznek, indulás előtt nem kell tesztelniük.  Marad azonban az érkezést követő 2. napon saját költségen elvégezendő PCR teszt kötelezettség.
Az enyhités jelenleg Angliára vonatkozik, Skócia, Wales és É-Irország saját hatáskörben dönt, hogy bevezetik-e az enyhítéseket.
Anglia Október végétől tervezi az oltottak számára az érkezést követő 2. napon kötelező PCR teszt helyett az antigén teszt megengedését, és a PCR tesztre csak akkor lesznek kötelesek, ha az antigén tesztjük pozitiv. Ez jelenleg terv, nem lép még életbe.
 
SZEP
07

2021 szeptember7-től megszűnt a kanadai beutazási tilalom (kivéve Indiából és Makokkóból), az alábbi feltételek együttes teljesülése esetén

- A kanadai kormány által elfogadott vakcinákkal való teljes oltottság esetén (Phizer, Moderna, Astra, Jansen) ha a 2. illetve a jansen esetén az 1. oltás után eltelt 14 nap.

- A belépéstől számitott 72 órán belül levett negativ PCR teszt eredmény, vagy a belépéstől számitott 180-14 nap között positiv COVID 19 teszt.

- Tünetmentesség

- Az angol vagy francia nyelvű oltási igazolás, vagy a pozitiv teszt igazolás feltöltése az alábbi linkre:  https://www.canada.ca/en/public-health/services/diseases/coronavirus-disease-covid-19/arrivecan.html?utm_campaign=cbsa-asfc-covid19-21-22&utm_source=media&utm_medium=email&utm_content=exemptions_aug21_en43  Javasolt ezekből printelt verzót is vinni az utazásra. 

- A beutazáshoz szükséges összes dokumentum megléte (vizum, eTA stb)

- Az érkezéskor való tesztelés vállalása szükség esetén.

Fent 6 kritérium bármelyikének hiánya beutazási tilalmat von maga után

 
SZEP
06

Hollandia szeptember 6-től a biztonságos zöld kategóriából a sárga kategóriába sorolta át Magyarországot, igy a Magyarországról Hollnadiába utazó, minden 12 év feletti személynek hiteltérdemlően igazolnia kell, hogy:

1.  vagy már teljesen be van oltva:    Pfizer, Moderna, AstraZeneca  oltásoknál és a második oltás beadása óta 14 nap eltelt;  Janssen oltásnál az oltás beadása óta 28 nap eltelt (ha az oltást 2021. augusztus 14. előtt adták be, akkor 14 nap a várakozási idő)
 
2.  vagy átesett a betegségen az elmúlt 6 hónapban.
 
3  vagy rendelkezik 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel, vagy 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel.

 

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!