KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

JÚL
06

Felfüggesztette a laptop tilalmat az USA az Abu Dzabiból, Dubaiból,  Istambulból és Dohából az USÁ-ba induló légijáratok esetében. A többi reptér vonatkozásában marad a tilalom változatlanul:

Az USA és az Egyesült Királyság azonnali hatállyal megtiltotta, hogy az alábbi repülőterekről, illetve országokból induló és az USA és/vagy Az Egyesült Királyság területére közlekedő légijáratok fedélzetére a kisebb mobil telefonon kivül bármilyen elektronikus eszközt felvigyenek, beleértve többek között au i-pad-t, a laptopot, a tabletet.  Az USA a megadott repülőtérekről az USÁ-ba induló közvetlen járatokra vonatkoztatja a tiltást, mig a Nagy Britannia a megadott országok minden az Egyesült Királyságba induló közvetlen járatátára, generique cialis függetlenül attól, melyik repülőtérről indul.

USA:   Jordánia/ Amman, Egyiptom/Kairo, , Szaudi Arábia/Rijad, Jiddah, Kuwait/Kuwait, Marokkó/Casdblanca

UK: Jordania, Egyiptom, Törökország, Szaudi Arábia, Tunézia, Libanon.  

 Ez a rendelkezes MAR ERVENYBEN VAN es vonatkozik a már kiallitott jegyekre is.

 
MÁJ
08

Az Európai Unió Birósága döntése szerint nyilatkozattételi kötelezettség vonatkozik a 10 ezer eurót (mintegy 3,1 millió forint) meghaladó készpénzösszegekre az unió tagállamainak területén található repülőterek nemzetközi tranzitterületein. A luxembourgi székhelyű bíróság indoklásá szerint az Európai Unióba belépő, illetve elhagyó utasokat  nyilatkozattételi kötelezettség terheli, amennyiben a náluk lévő készpénz összege meghaladja a 10 ezer eurót és a rendelet nem nevesíti, mint kivételt az uniós tagállamok repülőtereinek tranzit területét.  Ennek értelmében valamely nem uniós államból – uniós repülőtéren való átszállással –  másik nem uniós államba átutazó személyre is vonatkozik a nyilatkozattételi kötelezettség.

 
MÁRC
24

Az USA és az Egyesült Királyság azonnali hatállyal megtiltotta, hogy az alábbi repülőterekről, illetve országokból induló és az USA és/vagy Az Egyesült Királyság területére közlekedő légijáratok fedélzetére a kisebb mobil telefonon kivül bármilyen elektronikus eszközt felvigyenek, beleértve többek között au i-pad-t, a laptopot, a tabletet.  Az USA a megadott repülőtérekről az USŰ-ba induló közvetlen járatokra vonatkoztatja a tiltást, mig a Nagy Britannia a megadott országok minden az Egyesült Királyságba induló közvetlen járatátára, függetlenül attól, melyik repülőtérről indul.

USA:   Jordánia/ Amman, Egyiptom/Kairo, Törökország/Istambul, Szaudi Arábia/Rijad, Jiddah, Kuwait/Kuwait, Marokkó/Casdblanca, Katar/Doha Egyesült Arad Emirségek/Dubai, Abu Dzabi :

UK: Jordania, Egyiptom, Törökország, Szaudi Arábia, Tunézia, Libanon.  

 Ez a rendelkezes MAR ERVENYBEN VAN es vonatkozik a már kiallitott jegyekre is.

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!