KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

DEC
23

Az Európai Bizottság döntése szerint  2022 feb 1-től az oltásigazolások 270 napig lesznek érvényesek az Európai Únión belüli utazások esetén.  Kivétel ez alól, ha valaki 3 oltást kapott, ez esetben jelenleg nincs lejárati dátum. A Bizottság döntése értelmében a tagállamok ne írhatnak elő ennél rövidebb, vagy hosszabb határidőt. Ha az oltás időpontjától több, mint 270 nap telt el, a mobilalkalmazás azt fogja mutatni, hogy az igazolás lejárt..

 

 
DEC
20

December 20-tól az Ausztriába belépőknek az érvényes oltási igazolás, vagy gyógyultsági igazolsá mellett  72 óránál nem régebbi PCR tesztet is be kell mutatniuk. A főszabály alól kivételek, akik 3. oltással is rendelkeznek, nekik nincs PCR teszt kötelezettség. A sputnyik oltás nem elfogadott. 

Fentiek hiányában 5 napos karantén vállalásával lehet Ausztriába belépni.

Az ingázók továbbra is tesztkötelezettség mellett léphetnek be.

 

 

 

 

 

 
DEC
17
Olaszország:
2021.12.16-tól új szabályozás lép érvénybe, amely alapján a Magyarországról, illetve Európa összes többi országából érkező utasok („C” kategória) esetében a teljes oltási cikluson átesett személyek is csak negatív koronavírus teszttel (24 óránál nem régebbi AG-antigén gyorsteszt, vagy 48 óránál nem régebbi PCR teszt) léphetnek be Olaszországba, valamint az oltatlan személyek negatív teszt birtokában is 5 napos karanténkötelezettség alá esnek. Az Európán kívülről érkező személyek esetében a karanténkötelezettség tíz nap. A rendelet hatálya 2021. 12.16-tól 2022. 01.31-ig tart.
 
Görögország:
2021. december 19-től a Görögországba csak 24 óránál nem régebbi negatív rapid antigén teszt vagy, 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával lehet belépni függetlenül attól, hogy be van oltva, vagy átesett a betegségen a belépni kívánó személy. Az új intézkedés részleteit tartalmazó jogszabály még nem jelent meg.
 
DEC
14

December 14-től Magyarország és a Seychelles szigetek kölcsönösen elfogadják egymás vakcinaigazolásait az oltás típusától függetlenül. Igy az oltással rendelkező magyar állampolgárok az indulást megelőzően nem régebbi, mint 72 órás negativ PCR  teszttel beléphetnek Seychelles-re. A belépés tovbbi feltétele az előzetes regisztráció a https://seychelles.govtas.com/  oldalon, valamint a COVID19 megbetegedésre is kiterjedő betegség-, baleset- és poggyászbiuzositás megléte.

 
DEC
03

2021 decemebr 6-tól az USÁ-ba belépni kívánó utazónak - függetlenül az állampolgárságtól és a vakcinázottságtól - a járata indulásától számitott 24 órán belüli negativ COVID19 tesztet kell bemutatni. A teszt lehet PCR teszt vagy antigén teszt. Átszállással utazóknak az utolsó az USÁ-ba közvetlenül érkező járat indulási ideje az irányadó.  

 

 

 
DEC
02

Ezentúl azok a külföldiek nem léphetnek az ország területére, akik a beutazás előtti két hétben a Dél-afrikai Köztársaságban, Namíbiában, Lesothoban, Botswanaban, Eswatiniban, Zimbabweban, Mozambikban, valamint.Nigériában, Malawiban, és  Egyiptomban jártak. A térségből érkező kanadai állampolgárok beléphetnek hazájukba, de kötelezően tesztet kell készíttetniük akkor is, ha megkapták már a koronavírus elleni oltásokat.   További szigorítás várható a légi utasok számára, kötelező tesztelést fognak előirni a beoltott utasok esetén is.

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!