KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

JÚN
24
Módosult  járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló 408/2020. (VIII. 30.) Korm. rendeletet. ennek értelmében  Ukrajna kivételével az összes szomszédos országból: Ausztriából, Szlovákiából, Romániából, Szerbiából, Horvátországból és Szlovéniából június 23-tól korlátozások nélkül lehet belépni Magyarország területére, kivéve légi úton.
 
A határnyitás nem állampolgársághoz, hanem határátkelőhelyekhez kötött, e szerint a felsorolt  hat ország szárazföldi és a vízi határátkelőhelyein állampolgárságtól függetlenül bárki szabadon beutazhat Magyarországra, azaz az innen érkezők számára – beleértve a hazatérő, de védettségi igazolvánnyal nem rendelkező magyarokat is – megszűnt a karanténkötelezettség.

A határnyitás nem vonatkozik a védettségi igazolvánnyal igénybevehető magyarországi szolgáltatásokra (a szállodák, éttermek (kivéve teraszok), fürdők, múzeumok, stb) A védettségi igazolványhoz kötött szolgáltatásokat továbbra is csak azon országok állampolgárai vehetik igénybe, amelyekkel Magyarország egy- vagy kétoldalú megállapodást kötött az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról.

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!