KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

NOV
28

2019 nyarán 6 új közvetlen Ryanair járat indul: Bari május 3-tól hétfőn és pénteken,  Caglaiari május 1-től szerdán és vasárnap, Cork április 4-től csütörtökön és vasárnap, Rimini májs 3-tól hétfőn és pénteken, Sevilla május 2-től csütörtökön és vasárnap, Thessalonik május 4-től kedden és szombatoni Jegyek irodánkban kaphatóak. .

 

 
OKT
11

2018 november 1 -től ismét változik a Wizzair kézipoggyász szabályzata,.  Az utasok alapesetben legfeljebb egy kis méretű, 40x30x20 cm-es kézipoggyászt vihetnek magukkal. Az elsőbbségi szolgáltatást (WIZZ Priority) megvásároló utasok egy további fedélzeti kézipoggyászt (legfeljebb 55x40x23 cm) vihetnek magukkal. Aki nem vásárol elsőbbségi beszállást, az ingyen sem adhatja fel a nagyobb kézipoggyászt, ehelyett kb 7 EURO/poggyász áron vársárolhat 10 kg-s feladott poggyászt.  Az október 10-e előtt foglalt, 2018. november 1-je utáni időszakra szóló WIZZ elsőbbségi nélküli foglalásokhoz a Wizz Air díjmentesen hozzáad egy 10 kg-os feladott poggyászt.

Ryanair: A szigorítás minden  november 1 utáni utazásra vonatkozik.A kis kéziipoggyász mérete 40 x 20 x 25 cm-re nő. Aki nem vett elsőbbségi beszállást, az csak ezt vihti fel a fedélzetre. Bevezetik a díjköteles  max 10 kg -s poggyászt, de ezt fel kell adni. Aki szeptember 1 előtt vette meg a jegyét, és nincs elsőbbségi beszállása, annak felajánlja ingyen a 10 kg-s feladandó poggyászt a nagyobb kézipoggyász helyett a légitársaság. A kapunál, aki nem vett elsőbbségi beszállást,  25 GBP dijat fizet a nagyobb kézipoggyászért, azt elveszik és a feladott poggyászokkal kapja vissza. Aki elsőbbségi beszállást vásárol, az továbbra is egy kicsi és egy nagyobb kézipoggyászt a fedélzetre vihet. Járatonként max 95 utas vehet elsőbbségi beszállást.

 
SZEP
18

A Terminál Parkoló, a Liszt Ferenc Repülőtér 2. Terminálja előtt található jelenlegi

felszíni parkoló területénelkezdődik az új parkolóház építése. A kivitelezési munkák  október második felében kezdődnek, a  parkolási rend már október 1-től változik; ez elsősorban a személygépkocsik és buszok rövid távú parkolására használt létesítmények elhelyezkedését és az azokban nyújtott szolgáltatásokat érinti.

A legfontosabb változások:

  • A kivitelezési munkák miatt a (rövid távú parkolásra használt) Terminál Parkoló áthelyezésre kerül a jelenlegi, a 2A termináltól csupán néhány perc sétára található Holiday Plus Parkoló területére, ami október 1-től Terminál Parkoló néven üzemel . A Holiday Plus Parkoló ezért megszűnik.
  • Hosszú távú parkolásra a tavalyi évben bővített, a 2B Terminálhoz közelebb elhelyezkedő Holiday Parkoló továbbra is kényelmesen használható lesz.
  • A buszok a taxi puffer parkoló mellett kialakított Busz Parkolóban állhatnak meg, az utasfelvételt és a kiszállítást pedig továbbra is a Prémium Parkolóban bonyolíthatják. 
  • Az autókölcsönző cégektől bérelt autók felvétele és leadása átkerül a hotel mögötti parkolóba. A Centrál Parkoló jelenlegi, utasforgalmi célú funkciója ezzel egyidejűleg megszűnik, a repülőtéri hotel parkolási funkció azonban megmarad.
  • A Budapest Airport parkoló ügyfélszolgálati irodája az átmeneti Terminál Parkolóba költözik. Az áthelyezés október 11-én veszi kezdetét, és néhány napig fog tartani. Az ezen időszakban igényelt áfás számlák postai úton lesznek kiküldve (további információ itt: https://www.bud.hu/utazas/parkolas/hasznos_informaciok/hasznos_informaciok).
  • Mozgássérült parkolás a Terminál Parkoló új helyszínén lehetséges.

A közúti előtereken (a Prémium Parkolóban) a forgalmi rend változatlan marad, azaz a munkák az előrendelt taxik, a buszok, a személygépkocsik, a BKK, illetve a hivatalos minibusz és taxi szolgáltató partnerek járműveinek közlekedését, rövid időszakokra történő megállását itt nem befolyásolják. Október 1-től a jelenlegi Terminál Parkoló lezárt területére a behajtás kizárólag munkavégzési célokkal megengedett (áruszállítás, építési forgalom); a korábban ott leparkolt gépjárművek október 15-ig hagyhatják el a parkolót.

 
JÚN
28

Az egyiptomi kormány a hatá beléptetés felgyorsítása érdekében e-vizumot vezetett be, amely már igényelhető. Feltételei, minimum a belépés előtt 7 nappal kell igényelni. Az útlevélnek min 8 hónapig a belépéstőlé számitva érvényesnek kell lenni. A belépéskor az érvényes útlevél mellett rendelkezni kell az e-vizum kinyomtatott példányával, szállásfoglalással, üzleti út, vagy családlátogatás esetén meghívólevéllel. A vizum ára egyszeri belépés esetén 25 USD, többszöri belépés esetén

60USD, amelyet igényléskor dombornyomott  htelkártyával kell fizetni. A kifizetett összeg nem visszatérithető. A vízumot a kitöltéskor megadott emailcímre küldi a rendszer kb 24 óra elteltével.   

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!