KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

JÚL
29

2021. augusztus 2-án 04.00 órától az Angliába és Skóciába történő beutazáskor azon sárga kategóriás európai országokból (jelenleg Magyarország is ide tartozik)  és az USÁ-ból érkezők számára, akik az FDA és EMA  (USA és Európai Gyógyszerügynökség)  által engedélyezett vakcinával teljes oltottsággal rendelkeznek,  megszűnik a karantén kötelezettség. Így a bejelentett könnyítések a Sinopharm és Sputnik V vakcinákkal beoltottakra nem vonatkoznak. Az érkezés előtt 72 órán belül, valamint a belépést követő 2. napon végzett PCR-teszt, és a Passenger Locator Form kitöltése továbbra is előírás. Ugyanilyen feltételekkel történő beutazási könnyítést jelentett be a skót kormány is, Skóciára vonatkozóan, 2021. augusztus 2-tól.

 
JÚL
27

Hollandia szigorításokat jelentett be a járványügyi szempontból magas kockázati besorolású európai országokból történő beutazásra vonatkozóan, augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal vagy negatív koronavírusteszttel lehet belépni az országba.

 
JÚL
21

Magyarország egyoldalúan elismeri a svájci védettségi igazolást, azaz a svájci védettségi igazolványt felmutató személy, valamint a felügyelete alatt álló, 18. életévét be nem töltött személy korlátozás nélkül beléphet Magyarország területére, a szárazföldi határokon és légi úton is.

 

 
JÚL
16
Horvátország júli 31-ig meghosszabbította a beutazási korlátozásokat.
Magyar állampolgár az uniós digitális Covid-igazolvány felmutatása, érvényes útiokmányok birtokában, mentesít a határátlépési korlátozások alól.
 
Azok a magyar állampolgárok, akik nem rendelkeznek az uniós Covid-igazolvánnyal, a következők egyikének bemutatásával léphetnek be a Horvát Köztársaságba:
 
oltási igazolás (az összes Magyarországon alkalmazott vakcinát elfogadják, a részletszabályok megtalálhatók a Konzuli Szolgálat honlapján),
48 óránál nem régebbi antigén teszt,
Covid-19 betegségen történt átesettség igazolása
 
 
 
JÚL
13
Július 14-től az összes korábban sárga kategóriás ország, így Magyarország  is piros kategóriába kerül, ezért szigorú beutazási feltételeket alkalmaznak:
 
- A 12 évnél idősebb személyek kizárólag a Málta által előírt kritériumoknak megfelelő EU COVID igazolvánnyal léphetnek be az országba.
-  Málta csak a Pfizer-BioNtech, Moderna, Oxford-AstraZeneca, és a Johnson & Johnson oltásokat fogadja el. 
Egyéb oltások, a betegségen történő átesés, PCR és egyéb tesztek nem érvényesek.
- 5-12 év közti gyermekek 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt bemutatásával léphetnek be a beoltott kísérő társaságában.
- 0-5 év közti gyermekek korlátozás nélkül beléphetnek a beoltott kísérő társaságában
 
Azok akik nem rendelkeznek elfogadott oltással előzetes PCR teszt bemutatásával 14 napos karanténkötelezettséggel léphetnek be Máltára.
 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!