KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

OKT
28
2019 október 24. óta a Ferihegyi Repülőtéren a biztonsági ellenőrzésnél nem kell a kézipoggyászból kivenni és külön a tálcára helyezni  a laptopot, a mobiltelefont, tableteket  és egyéb elektronikai eszközöket, mivel a biztonsági ellenőrök úgy is el tudják végezni az átvilágítást, hogy a nagyobb elektronikai eszközök a kézipoggyászban maradnak.
A technológiai újítás a kézipoggyászban szállított folyadékokra egyelőre nem vonatkozik, azokat továbbra is ki kell venni a táskákból, és zárható zacskóban a tálcára kell helyezni.

 

 
SZEP
04

2019 december 14-n életbe lép az EU új szabályozása amelyek a z EU-n kívüli 3. országokból a növények, növényi termékek kis mennyiségű, saját célú behozatalát is korlátozni fogják. Az új szabályozás, előírja az EU-ba való belépéskor  az útipoggyász kötelező ellenőrzését, illetve az eddigiekhez képest szigorúbban jár el a kis mennyiségben (fogyasztási mennyiség) behozott növények, növényi termékek kapcsán is, azaz  bizonyos növények esetében,  akár már egyetlen termés is csak növényegészségügyi bizonyítvány birtokában szállítható be valamely harmadik országból az Európai Unió tagállamaiba. Az új szabályozás  célja  a növénykárosítók terjedésének megakadályozása.

 
AUG
18
Az amerikai légügyi felügyelet (FAA) a légi közlekedésre veszélyesnek nyilvánította az Apple által gyártott MacBook Pro gépek 2015 szeptember és 2017 februárja között gyártott 15 colos változatait, mvel ezek gyári akkumulátorai  konstrukciós hiba miatt ok nélkül kigyulladhatnak és felrobbanhatnak. Kivételt képezi, ha igazolni tudják, hogy az érintett  akkumulátorokat  Apple valamelyik szakszervizében kicserélték veszélytelen új akkumulátorra.
Az érintett forgó gépeket  sem  kézipoggyászként,  sem a feladott poggyászban nem lehet a repüőre vinni.
 
JAN
24

2019 február 4-től változik az Emirates ingyenes feladott poggyászkerete. Az akciós jegyek esetében a jelenlegi 20 kg-ról 15 kg-ra, a kedvezményes jegyek esetében, a jelenlegi 30 kg-ról 20 kg-ra csökken az ingyenes feladott poggyász keret.   Azokon az útvonalakon ahol a feladott poggyászkeretet darab számban határozzák meg, az akciós és a kedvezményes árak esetében a poggyászkeret az eddigi 2 darabról (darabonként 23 kg) egy darabra (max 23 kg)  csökken.

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!