KAPCSOLAT
1052 Budapest Kristóf tér 7-8.
1364 Budapest, Pf. 349
429-1050, 429-1051
429-1055
booking.ticket@hunair.hu

A repülést, a légiutasokat érintő EU-s szabályok, pl Utasjogok, Eu kártya, Schengeni övezet stb.!

SZEP
05

A Kormány a 422/2020 (IX.4.) rendelettel  módosította a 408 (VII.31) korm Rendeletet.

A legfontosabb enyhítések magyar állampolgárokra vonatkozóan:

1. karantén szabályok: Hazautazáskor a karantén kiváltására vonatkozó 2 db PCR teszt egyike lehet a schengeni országokban*, az USÁ-ban, vagy Kanadában elvégzett negativ teszt is, ha annak eredményét angolnyelvű igazolással igazolja.  Minden más országból hazajövet marad a régi karatén szabály.

A schengeni országok az alábbiak:Ausztria, Belgium,  Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Izland, Lettország, Lengyelország, Lichtenstein, Litvánia, Luxemburg, Magyarország, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

*Az európai uniós tagországok közül NEM tagja: Bulgária, Ciprus, Horvátország, Irország , Románia,   (ezekből visszatérve továbbra is 2 db Magyarországon elvégzett negativ PCR teszt szükséges a karantén feloldásához)

1.2. Üzleti utazások: Amennyiben a kiutazás célja olyan üzleti vagy gazdasági célú tevékenység, amelyet hazaérkezéskor a belépéskor az utazó hitelt érdemlően igazolni tud, korlátozás nélkül beléphet.  Amennyiben az utazás célját illetően kétség merül fel, marad a karanténkötelezettség.

A külföldi állampolgárok számára vonatkozóan az országba való belépési tilalom alól kiveszi bizonyos feltételek teljesülése esetén az üzleti beutazókat, a sport és kultúrális rendezvényen résztvevőket és a a sport és kultúrális rendezvények nézőit.  További információ itt található: https://www.hunair.hu/index.php/repulojegy/heti-ajanlatok/601-magyarorszagi-beutazasi-szabalyok

Megosztom a FaceBook-on!

 

HUNAIR BLOG

A HunAir blogját azért hoztuk létre, hogy Ön mindig tájékozott legyen a légi utaztatások témakörében. Bejegyzéseink között beszámolunk a világ és a magyar légiutazást érintő legfrisebb híreiről informásióiról. Munkatársaink figyelemmel kisérik ezeket a történéseket és a lehető leggyorsabban eljuttatját Önhöz, mint blogbejegyzést!